Zomerse avocadosalade

Ingrediënten

  • 4 middelgrote eieren
  • 1 eetrijpe avocado
  • 150 ml Arla biologische yoghurt
  • 2 tl geraspte mierikswortel
  • 400 g spinazie
  • 70 g uitgebakken ontbijtspek

Bereiden

Kook de eieren 6½ min. zodat het eiwit gestold is en de dooier nog zacht. Laat schrikken en pel ze. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de helft van de avocado samen met de yoghurt en mierikswortel in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Pureer er in delen ¼ van de spinazie door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de rest van de spinazie in een ruime schaal. Breek het spek in stukjes en strooi over de spinazie. Snijd de rest van de avocado in plakjes en verdeel er ook over. Halveer de eieren en leg op de salade. Besprenkel met de dressing en serveer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *