Urkers vispotje

  • door

Ingredienten, 4 personen

  • 150 g zalm
  • 150 g kabeljauw (of heilbot)
  • 150 g vastkokende aardappels
  • 1 teentjes knoflook
  • 0,5 venkel
  • 150 g knolselderij
  • 0,5 el diepvrieserwten
  • 6 gepelde gamba’s
  • 100 ml witte wijn
  • 75 ml olijfolie
  • 2 el mayonaise

Bereiding

Verwarm de oven op 180°C. Snijd de zalm en de kabeljauw in flinke dobbelstenen. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze onder in de ovenschaaltjes.

Pel en rasp de knoflook. Snijd de venkel fijn. Schil de knolselderij en snijd in gelijke blokjes van 0,5 cm. Meng de knolselderij met de venkel, de doperwten en de helft van de geraspte knoflook en verdeel in de ovenschaaltjes.

Snijd de gamba’s in blokjes. Verdeel de vis en de gamba’s over de ovenschaaltjes op de groenten. Verdeel de witte wijn en 110 ml olijfolie over de 4 ovenschaaltjes. Dek de ovenschaaltjes af met een vel bakpapier en bind rondom dicht met keukentouw. Gaar het visserspotje circa 15- 20 minuten in de oven gaar.

Meng de rest van de knoflook met de mayonaise en roer de rest van de olijfolie erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *