Roerbaknoodles met kip

  • door

2 personen

Ingrediƫnten

  • Ongezouten pindas
  • Kipfilets
  • Zwarte bonensaus
  • Eiernoodles
  • Bimi

Bereiding

  1. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur, strooi de pinda’s erin en rooster ze onder regelmatig roer en ter wijl de pan heet wordt. Schep de pinda’s wanneer ze goudbruin zijn op een schaaltje en laat de pan op het vuur staan.
  2. Snijd de kipfilets intussen met 1cm tussenruimte tot halverwege in. Hussel de filets met 1 eetlepel (van elk) olijfolie, rode wijnazijn en zwartebonensaus in een kom en bak ze 3 minuten aan elke kant in de hete pan, tot ze donker goudbruin, krokant en gaar zijn.
  3. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan gezouten kokend water. Snijd de steeltjes van de bimi bij (snijd dikkere steeltjes in de lengte doormidden) en kook de bimi de laatste 2 minuten met de noedels mee.
  4. Leg de kipfilets op een snijplank. Haal de beetgare noedels en bimi, inclusief een beetje aanhangend water, met een keukentang uit de pan en doe ze in de hete koekenpan. Wrijf de helft van de pinda’s fijn in een vijzel, roer ze met de rest van de zwartebonensaus door de noedels en verdeel ze over de borden.
  5. Snijd de kipfilets in plakjes en leg ze op de noedels. Strooi de rest van de pinda’s erover, besprenkel met een beetje extra vergine olijfolie en ga aan tafel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *