Griek­se kip­spies­jes met kriel­tjes­sa­la­de

  • door

Ingrediënten, 4 personen

  • 700 g minikrieltjes
  • 2 schalen Grieks gekruide kipfilethaasjes (schaal a 5 stokjes)
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 30 g verse peterselie (zakje 30 g)
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 struik bleekselderij
  • 200 g Merza olijven met ansjovis in blik
  • 200 g witte kaasblokjes

Bereiden

  1. Kook de krieltjes in 5-6 min. gaar en laat uitlekken in een verhit. Schep de kipspiesjes met 1 el olie om in een schaal. Verhit de grillpan en rooster de kipspiesjes in 7-8 min. rondom bruin en gaar.
  2. Knip intussen de peterselie fijn. Roer in een schaal de yoghurt met de rest van de olie en de helft van de peterselie tot een saus. Breng pittig op smaak met peper en eventueel zout. Snijd bleekselderij in stukjes en halveer de olijven.
  3. Schep de krieltjes, bleekselderij, olijven en kaasblokjes door de yoghurtdressing. Verdeel de krieltjessalade over de borden. Leg de kipfilethaasjes ernaast. Strooi de rest van de peterselie erover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *