
Geroosterde groenten en halloumi met citroenbulgur
Een fris en voedzaam vegetarisch gerecht met geroosterde groenten, krokant gebakken halloumi en een citroen-kruidige bulgur. Kleurvol, eenvoudig en vol smaak!
Equipment
- Oven
- Bakplaat
- Steelpan met deksel
- Koekenpan
- Snijplank en mes
Ingredients
- 1 Paprika Rood of geel, in grove stukken
- 0.5 Courgette In halve plakjes
- 1 Rode ui In partjes
- 1.5 el Olijfolie Voor het roosteren van groenten
- 0.5 tl Gerookt paprikapoeder Optioneel
- naar smaak Zout en peper
- 125 g Halloumi In plakken
- 0.5 el Olijfolie Voor het bakken van de halloumi
- 125 g Bulgur
- 250 ml Groentebouillon
- 0.5 Citroen Sap en rasp van ½ biologische citroen
- 1-2 el Verse peterselie Fijngehakt
- 1 el Verse munt Fijngehakt, optioneel
- 0.5 el Extra vierge olijfolie
- optioneel Citroenpartjes Voor serveren
- optioneel Granaatappelpitjes of geroosterde pijnboompitten Voor garnering
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
- Meng paprika, courgette en ui met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Verdeel op een bakplaat en rooster 25 minuten, tot licht gekaramelliseerd.
- Breng de bouillon aan de kook. Voeg bulgur toe, zet vuur uit en laat 10–12 minuten afgedekt wellen.
- Roer citroensap, -rasp, olijfolie en verse kruiden door de bulgur. Proef en breng op smaak.
- Verhit olie in een pan en bak halloumi in 2–3 minuten per kant goudbruin.
- Verdeel de citroenbulgur over twee borden, leg de geroosterde groenten erop en eindig met halloumi. Garneer naar wens.
Notes
Voor extra vulling: Serveer met een klein flatbread of hummus erbij. Vooraf maken? Bulgur en groenten kun je al eerder bereiden en opwarmen.
Nutrition
Calories: 540kcalCarbohydrates: 48gProtein: 21gFat: 26gFiber: 6g
Tried this recipe?Let us know how it was!
Recent Comments