Ecuadoriaanse Kipsalade met Avocado en Citrusdressing

  • door

Ingrediƫnten:

Voor de salade:

  • 2 kipfilets, gekookt en in reepjes gesneden of uit elkaar getrokken
  • 1 rijpe avocado, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, dun gesneden
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in dunne reepjes gesneden
  • Een handvol verse koriander, fijngehakt
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Voor de Citrusdressing:

  • Sap van 2 limoenen
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel honing of agave siroop
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Een snufje komijnpoeder (optioneel)

Bereiding:

  1. Kip voorbereiden: Begin met het koken van de kipfilets in licht gezouten water tot ze volledig gaar zijn. Dit duurt meestal ongeveer 20 minuten. Laat de kip afkoelen en trek deze daarna in reepjes of snijd in kleine stukjes.
  2. Dressing maken: In een kleine kom, combineer het limoensap, olijfolie, honing (of agave siroop), zout, zwarte peper, en komijnpoeder. Klop dit samen tot een gladde dressing.
  3. Salade samenstellen: In een grote saladekom, combineer de kipreepjes, avocado, rode ui, tomaat, gele paprika, en verse koriander. Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig, zodat alle ingrediƫnten goed bedekt zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveren: Laat de salade indien mogelijk even in de koelkast staan voordat je hem serveert, zodat alle smaken goed kunnen mengen. Deze stap is echter optioneel. Serveer de salade koud of op kamertemperatuur.

Deze salade is heerlijk als lichte lunch of als bijgerecht bij een grotere maaltijd. De combinatie van frisse citrus en romige avocado met de hartige kip en knapperige groenten zorgt voor een smaakvol en verfrissend gerecht, perfect voor een warme dag of wanneer je verlangt naar de smaken van Ecuador.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *