Ingrediënten Stroganov, 4 personen
- 500 gram biefstuk in reepjes
- 3 eetlepels olie
- zout / peper
- 1 middelgrote ui
- 250 gram champignons
- 1 glas witte wijn of bouillon als je geen alcohol wilt gebruiken
- 1 rode paprika
- 200 ml slagroom of room culinair
- 1 theelepel mosterd
- 1 afgestreken eetlepel bloem
- Rijst
Ingrediënten risotto, 4 personen
- 1¼ liter kippenbouillon van tablet (2 tabletten, heet)
- 1 ui
- 60 g ongezouten boter (of margarine)
- 300 g risottorijst
- 100 ml droge witte wijn
- 75 g Parmigiano Reggiano (stuk)
Stroganov Bereiden
- Snij het vlees in dunne plakjes of reepjes. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes. Maak de paprika schoon en snij deze in reepjes.
- Olie verhitten in de wok. Vlees in kleine gedeelten in hete olie snel bruin bakken en opzij zetten.
- Ui en champignons in het overgebleven vet fruiten. Bloem erover strooien en goed doorroeren. Wijn of bouillon, slagroom en mosterd toevoegen. Goed roeren en saus laten inkoken. Met peper en zout kruiden. Vlees toevoegen en goed doorwarmen.
- Rijst bereiden zoals op verpakking staat aangegeven.
Risotto bereiden
- Breng de bouillon op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat de bouillon op het fornuis staan. Snipper ondertussen de ui. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. tot hij glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut kippenbouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
- Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Neem de pan van het vuur en voeg de kaas en de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Neem de deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met wat extra Parmezaanse kaas en peper en serveer direct.