Fris­se kip­bur­gers

  • door

Ingrediënten

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 300 g kipfilet
  • 5 el olijfolie
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 4 kampioentjes (afbakbrood)
  • 1 kropsla
  • 1 avocado
  • 1 komkommer (in plakjes)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de ui, kipfilet, 1 el olie, peper en zout in de keukenmachine tot gehakt. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de rasp door het gehakt. Vorm 4 burgers. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak ze in 10 min. gaar. Keer halverwege.
  2. Bak ondertussen de broodjes in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de blaadjes van de sla los. Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes en besprenkel met wat citroensap.
  3. Halveer de broodjes en leg tussen elk broodje een blaadje sla, plakjes avocado en komkommer en een burger. Maak van de rest van de groenten een salade. Besprenkel met 2 el olie en citroensap naar smaak.

Bron AH Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *