Ga­do­ga­do met rijst

  • door

Ingrediënten

4 personen

300 g witte rijst

200 g verse sperziebonen

½ winterpeen

150 g gesneden spitskool

4 middelgrote eieren

3 cm verse gember

400 ml kokosmelk

1½ el sambal manis

75 ml ketjap manis

200 g pindakaas met stukjes noot

125 g taugé

50 g gebakken uitjes

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Schil de winterpeen en schaaf met een kaasschaaf lange linten van boven naar beneden.
  3. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de bonen 5 min. Voeg de laatste 30 sec. de spitskool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren).
  4. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.
  5. Schil en rasp de gember. Doe met de kokosmelk en sambal in een steelpan en breng aan de kook. Laat 3 min. koken op laag vuur.
  6. Voeg de ketjap en pindakaas toe. Roer op laag vuur met een garde tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.
  7. Leg de groenten, eieren en taugé op een schaal. Schenk de hete pindasaus erover. Serveer met de rijst en gebakken uitjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *