Ingredienten, 2 personen
- 2 Biefstuk
- 1 Broccoli
- 500g aardappelen
- 1 el mosterd
- Scheutje melk
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
- 20g roomboter
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd de broccoli in stukjes en doe in een stoommandje de laatste 5 minuten bij de aardappelen.
- Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper (of pureeknijper). Voeg de melk, mosterd en de roomboter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
- Dep de biefstuk met een stuk keukenpapier en strooi wat zout en peper erop. Doe een beetje roomboter in de pan en bak op middelhoog vuur in 3 minuten goudbruin. Stop ze in folie en laat iets doorgaren.