Ingrediënten
- 1/2 citroen
- 1 /2 zakje verse peterselie (plat (20 g)
- 1/2 theelepel zout & peper (mix (strooibusje a 100 g))
- 200 g tomaten
- 1 komkommer
- 2 eetlepels sladressing knoflook (fles a 270 ml)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 zakjes gekruide A-partjes in schil (a 425 g)
- 2 tonijnsteaks (ontdooid (diepvries, doosje a 250 g))
Bereiden
- Schil van citroen goed boenen onder stromend water en geel deel van schil met fijne rasp eraf raspen. Citroen uitpersen. Peterselie fijnsnijden. Op diep bord helft van peterselie mengen met citroenrasp, 1 el citroensap en zout & peper mix.
- Tomaten schoonmaken en in blokjes snijden. Komkommer schillen en in blokjes snijden. Tomaat mengen met komkommer, sladressing en rest van peterselie.
- 2 el olie in ruime koekenpan verhitten. Hierin aardappelpartjes in 10-15 min. bruinbakken, geregeld omscheppen. Met zout naar smaak bestrooien. Intussen tonijnsteaks met wat olie bestrijken en ca. 2 min. aan elke kant grillen. Tonijn na bakken rondom door bord met citroen-peterseliemengsel wentelen. Tonijn op 4 borden leggen, tomaat-komkommersalade en aardappeltjes ernaast leggen.