Snel­le gaz­pa­cho met stok­brood

Ingrediënten

  • 295 g gegrilde rode paprika’s in pot
  • 1 komkommer
  • 350 ml tomato frito
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 6 ijsblokjes
  • 1 vers stokbrood
  • 100 g serranoham
  • 150 g Manchego kazen
  • 150 g knoflookolijven zonder pit

Bereiden

  1. Doe de inhoud van het potje gegrilde paprika’s (inclusief het vocht en de knoflook) in een hoge kom of blender. Snijd de komkommer in stukken en voeg samen met de tomato frito, de helft van de olie en de ijsblokjes toe. Pureer met de staafmixer of blender tot gazpacho.
  2. Halveer het stokbrood overlangs en besprenkel de broodhelften met de rest van de olie. Beleg met de ham. Snijd de kaas in plakjes en verdeel samen met de olijven over de ham. Leg de bovenkant van het stokbrood erop. Schenk de soep in de kommen en serveer het stokbrood erbij. Laat iedereen aan tafel een stuk stokbrood afsnijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *