Ingrediënten, 4 personen 700 g minikrieltjes 2 schalen Grieks gekruide kipfilethaasjes (schaal a 5 stokjes) 3 el traditionele olijfolie 30 g verse peterselie (zakje 30 g) 150 g Griekse yoghurt 1 struik bleekselderij 200 g Merza olijven met ansjovis in blik 200 g witte kaasblokjes Bereiden Kook de krieltjes in 5-6 min. gaar en laat […]
Latest Posts
Biefstuk Stroganov
Ingrediënten Stroganov, 4 personen 500 gram biefstuk in reepjes 3 eetlepels olie zout / peper 1 middelgrote ui 250 gram champignons 1 glas witte wijn of bouillon als je geen alcohol wilt gebruiken 1 rode paprika 200 ml slagroom of room culinair 1 theelepel mosterd 1 afgestreken eetlepel bloem Rijst Ingrediënten risotto, 4 personen 1¼ […]
Wintersalade met quinoa, sinaasappel en pistache
Ingrediënten, 4 personen 275 g 3-kleuren quinoa 400 g verse snijbonen 1 perssinaasappel 2 medium handsinaasappels 180 g gegrilde artisjok in olie (potje) 50 g gepelde pistachenoten 150 g witte kaas 15 g verse munt 12½ g verse bieslook Bereiden Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de snijbonen schoon. Halveer […]
Tonijnsteaks met peterselie-citroenlaagje
Ingrediënten 1/2 citroen 1 /2 zakje verse peterselie (plat (20 g) 1/2 theelepel zout & peper (mix (strooibusje a 100 g)) 200 g tomaten 1 komkommer 2 eetlepels sladressing knoflook (fles a 270 ml) 2 eetlepels olijfolie 1 zakjes gekruide A-partjes in schil (a 425 g) 2 tonijnsteaks (ontdooid (diepvries, doosje a 250 g)) Bereiden […]
Snelle gazpacho met stokbrood
Ingrediënten 295 g gegrilde rode paprika’s in pot 1 komkommer 350 ml tomato frito 4 el traditionele olijfolie 6 ijsblokjes 1 vers stokbrood 100 g serranoham 150 g Manchego kazen 150 g knoflookolijven zonder pit Bereiden Doe de inhoud van het potje gegrilde paprika’s (inclusief het vocht en de knoflook) in een hoge kom of […]
Citroentagliatelle met zalm en garnalen
Ingrediënten, 2 personen 250 g verse tagliatelle 300 g broccoliroosjes (zak à 300 g) 62½ g Hollandse garnalen (bakje) 100 g zalmsnippers (bakje) ¼ citroen 62½ ml crème fraîche (bekertje) 1 el zwarte olijven zonder pit (pot 240 g) ½ el peterselie (zakje 30 g) Bereiden Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking […]
Courgette met cherrytomaat.
Het komt vaak voor dat ik van die kleine restjes over heb. Ik woon alleen dus heb ik gauw eten over. Zo had ik laatst een ovenschotel gemaakt waarbij ik een halve courgette voor nodig had. Tja, je raad het al, uiteraard een halve courgette over. Gelukkig heb ik mijn eigen moestuin en heb ik […]
Recent Comments