Ingrediënten, 2 personen 125 g cherrytomaten ½ el gedroogde oregano 2½ el traditionele olijfolie 2 sjalotten 125 g couscous ½ el paprikapoeder 200 ml kraanwater 37½ g waterkers ½ teen knoflook 1 avocado Bereiding Verwarm de oven op 100 °C. Halveer de tomaten en leg ze in het bakblik met de platte kant naar boven. […]
Latest Posts
Biefstuk met aardappelpuree
Ingredienten, 2 personen 2 Biefstuk 1 Broccoli 500g aardappelen 1 el mosterd Scheutje melk ¼ tl gemalen nootmuskaat 20g roomboter Bereiding Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd de broccoli in stukjes en doe in een stoommandje de laatste 5 minuten bij de […]
Urkers vispotje
Ingredienten, 4 personen 150 g zalm 150 g kabeljauw (of heilbot) 150 g vastkokende aardappels 1 teentjes knoflook 0,5 venkel 150 g knolselderij 0,5 el diepvrieserwten 6 gepelde gamba’s 100 ml witte wijn 75 ml olijfolie 2 el mayonaise Bereiding Verwarm de oven op 180°C. Snijd de zalm en de kabeljauw in flinke dobbelstenen. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze onder in de ovenschaaltjes. Pel en rasp de knoflook. Snijd […]
Spaghetti Carbonara
Ingredienten, 2 personen 125 g pancetta of spek 75 g Parmezaanse kaas 2 eieren 50 ml slagroom 250 g spaghetti Bereidingswijze Snijd de pancetta in kleine reepjes. Bak de pancetta in circa 6 minuten krokant en zet daarna het vuur uit. Rasp de Parmezaanse kaas. Splits de eieren en meng de dooiers met de slagroom, de helft van de geraspte Parmezaanse kaas en zwarte […]
Courgettesoep
Ingrediënten, 4 personen 2 courgette 2 knoflook 2 bouillonblokjes (kip) 2 grote aardappelen 1 liter water 2 el olijfolie 1 ui Verse peterselie en basilicum Bereiden Snipper de ui, snijd de courgette in halve maantjes, schil de aardappel en snijd deze in stukjes. Doe een flinke scheut olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur, doe […]
Vis met bieslook
Ingrediënten, 4 personen 1 citroen (schoongeboend) 1 bakje bieslook ((25 g), fijngesneden) 2 eieren (gesplitst) 4 tilapiafilets ((zak 750 g, diepvries), ontdooid) 3 el olijfolie 2 el kappertjes ((potje 100 g), uitgelekt) Bereiden Rasp de gele schil van de citroen. Meng het rasp met de bieslook en peper naar smaak. Klop de eidooiers los met […]
Frisse pastasalade met feta
Ingrediënten 300 g farfalle 150 g Gerookte kip 20 g verse munt 120 g Kalamata-olijven zonder pit (pot) 150 g tzatzikisalade 300 g frisse komkommermix rauwkost 200 g Griekse feta Bereiden Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken. Snijd de muntblaadjes fijn en de olijven […]
Mooi pastasalade met ham en meloen
Ingrediënten 225 g Pereg quinoa fusilli 4 el extra vierge olijfolie 80 g AH Excellent Schwarzwalder schinken (ham) 25 g verse bieslook 250 g cherrytomaten 450 g gesneden cantaloupe (meloen) 75 g waterkers 150 g feta (AH Biologisch) Bereiden Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout beetgaar. Giet af […]
Zomerse avocadosalade
Ingrediënten 4 middelgrote eieren 1 eetrijpe avocado 150 ml Arla biologische yoghurt 2 tl geraspte mierikswortel 400 g spinazie 70 g uitgebakken ontbijtspek Bereiden Kook de eieren 6½ min. zodat het eiwit gestold is en de dooier nog zacht. Laat schrikken en pel ze. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het […]
Frisse kipburger met avocado
Ingrediënten 1 ui (gesnipperd) 300 g kipfilet 5 el olijfolie 1 citroen (schoongeboend) 4 kampioentjes (afbakbrood) 1 kropsla 1 avocado 1 komkommer (in plakjes) Bereiden Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de ui, kipfilet, 1 el olie, peper en zout in de keukenmachine tot gehakt. Rasp de gele schil van de […]
Recent Comments