Latest Posts

Uncategorized

Bobotie

2 personen Ingrediënten 300 gr rundergehakt 1 kleine ui 2 teentjes knoflook 1 groene appel 50 gr rozijnen 1 à 2 eetlepels abrikozenjam afhankelijk van de zoetheid van je jam 75 gr crème fraîche of 2 witte boterhammen geweekt in melk 0.5 theelepel kurkuma 1.5 eetlepel kerriepoeder 1 theelepel gemalen komijn 0.25 theelepel kaneel 1 […]

Uncategorized

Ecuadoriaanse Kipsalade met Avocado en Citrusdressing

Ingrediënten: Voor de salade: 2 kipfilets, gekookt en in reepjes gesneden of uit elkaar getrokken 1 rijpe avocado, in blokjes gesneden 1 rode ui, dun gesneden 1 tomaat, in blokjes gesneden 1 gele paprika, in dunne reepjes gesneden Een handvol verse koriander, fijngehakt Zout en zwarte peper naar smaak Voor de Citrusdressing: Sap van 2 […]

Uncategorized

TOSTADA MET GEGRILDE ZALM

1 prei 200 g bimi 2 maïskolven 2 teentjes knoflook 1 bosje tijm 250 g cherrytomaten aan een takje olijfolie om in te bakken 500 g zalmfilet met vel 4 meergranen tortilla wraps 1 citroen 1 bosje dille BEREIDINGSWIJZE Totale tijd: 30 MINUTEN Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de maïskolven schoon, halveer ze […]

Uncategorized

Fris­se kip­bur­gers

Ingrediënten 1 ui (gesnipperd) 300 g kipfilet 5 el olijfolie 1 citroen (schoongeboend) 4 kampioentjes (afbakbrood) 1 kropsla 1 avocado 1 komkommer (in plakjes) Bereiding Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de ui, kipfilet, 1 el olie, peper en zout in de keukenmachine tot gehakt. Rasp de gele schil van de citroen en […]

Uncategorized

Ga­do­ga­do met rijst

Ingrediënten 4 personen 300 g witte rijst 200 g verse sperziebonen ½ winterpeen 150 g gesneden spitskool 4 middelgrote eieren 3 cm verse gember 400 ml kokosmelk 1½ el sambal manis 75 ml ketjap manis 200 g pindakaas met stukjes noot 125 g taugé 50 g gebakken uitjes Bereiding Kook de rijst volgens de aanwijzingen […]